hhhhh1


Популярное

hhhhh2


суббота, 20 июля 2024 г.

Не звони мне, не звони...

Всім привіт.

Всі ми користувачі ПК, що на роботі що вдома. Вдома ми долаємо проблеми ІТ самі, а от на роботі можно скористуватися послугами Сервіс Деск. Це обумовлено тим що на роботі деяки сервіси налаштовані складніше та й прав щось поміняти або лагодити може просто не вистачити.

Звісно Сервіс Деск намагається вирішити любе звернення користувача, але трапляються випадки, як на мене, невідповідності користувача до ПК. Спробую пояснити.

По перше, дивно вирішувати проблеми які навіть з другого погляду такими не являються, тобто такі які користувач оперативно може виправити сам. Було б бажання. Але з його точки зору створити заявку, витратити свій час та час оператора (тобто час компанії!) на "зміну джерела відтворення звуку в Teams" це нормально.

По друге, прикро що іноді користувач сам призначує собі рівень критичності в організації. Звісно то відбуваєтсья на словах, але ж скліьки це "додає" уваги до себе. Таким чином він вважає що решта заявок можуть бути посунуті або відкладені заради нього. Бо він то Критичний, а решта сьогодні вийшли прогулятися.

По третє, це самий смак - існують користувачі які звертаються до Сервіс Деск-у з любого приводу, так би мовити, на кожен "пчих" в своїй роботі. Я би міг порадити керівництву такого заявника звернути увагу на нього як на дуже критичну (тут це слово логічно) ланку робочого процесу: або такий працівник не дружить з ПК, або працівник не справляється з функціоналом порівняно з колегами, або він відігрується на Сервіс Деск-у морально (це щодо blacklist). В любому випадку такий користувач в своїй особі неправомірно збільшує експлуатаційні витрати на обслуговування ІТ-інфраструктури компанії. То ж робіть висновки, пане керівнику, або за вас їх зробить супервізор Сервіс Деск!


На останок хочу зауважити що існують адекватні користувачі які розуміють що Сервіс Деск вирішує, або намагається вирішити їх проблеми які для них створили інші підрозділи кампанії, або Micrоsoft, або провайдер Інтернет, або злюка росіянин. Ця послідовність може мінятися, але варто залишатися людьми завжди.

Щасти вам.